Elever skal designe software

På HTX i Skjern vil man i projektet “Elevdesign af software som læringsredskab” undersøge, om elevernes læring og faglige fordybelse højnes, hvis de får mulighed for at udvikle software i form af spil og apps

Projektet vil afdække:

  • Hvordan læring kan styrkes ved at gøre eleverne til producenter af spil og apps?
  • Hvilken software er hensigtsmæssig at bruge?
  • Hvordan styrkes fagligheden ved design af tværfaglige produkter?
  • Hvordan ”eleven som producent” kan øge læringen hos den enkelte elev?
  • Hvordan ser eleverne sig selv som ansvarlige producenter?
  • Hvorledes skal produkterne vurderes og af hvem?
  • Om elevdeltagelsen og ejerskabet styrkes ved brug af den socialkonstruktivistiske e-læringsform?
  • Hvordan oplever eleverne praksisfællesskabet og fordrer det vidensdeling?
  • Hvilke metoder/platforme er hensigtsmæssige til videndeling?

  • Hvordan
    Eleverne skal designe og producere produkter som spil og apps. De skal beskrive produkternes formål og teste produkterne på en udvalgt målgruppe. Dette har til formål at give eleven større ejerskab af produktet, samt højne læring og faglig fordybelse hos den enkelte elev.
    Forløbet har også til formål at afdække, hvilke softwaretyper man som underviser kan anvende, hvis man ønsker at eleverne producere spil og apps i undervisning.
    Produkterne skal udvikles af en elevgruppe i et praksisfælleskab, hvilket skal fremme videndeling. Samtidig skal produktets indhold være fagligt orienteret og derfor give mulighed for inddragelse af andre fag. Således skal det være muligt at lave et tværfagligt forløb, hvor eleverne kan inddrage viden fra andre fagområder.
    Undervisningen skal udnytte vidensdeling og fleksibel vejledning gennem den socialkonstruktivistiske e-læringsform til at højne kvaliteten af produktet og dermed læringen hos den enkelte elev.

    Resultater
    Baggrunden for projektet er et ønske om at arbejde med en undervisningsmetode, som eleverne kan relatere sig til, og hvorvidt de finder metoden tilstrækkelig motiverende til at fordybe sig i fagrelateret materiale fra andre fag end kommunikation.
    Fokus er også på elevernes samarbejde og udveksling af formel og uformel viden, både med underviseren, men også eleverne imellem. Et andet vigtigt fokusområde er om offentliggørelsen af deres spil kan motivere dem yderligere og give dem et større incitament til at fordybe sig i det fagorienterede materiale. Det vil derfor i vurderingen af projektet være naturligt at se på om disse resultater er opfyldt.

    Hvem
    HTX Skjern

    Skriv et svar

    Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

    WordPress.com Logo

    Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

    Facebook photo

    Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

    Connecting to %s