iBøger og faglig læsning

Omdrejningspunktet for projektet “iBøger og faglig læsning” er en undersøgelse af brugen af iBøger på HHX, Århus Købmandsskole.

Hvorfor
Hvad der sker med læsningen – og dermed læringen, når den flyttes fra læsning af papirbog til læsning af iBøger.

Hvordan
Projektet vil arbejde på to niveauer, idet der er to brugergrupper af iBogen:

• underviserne, der skal formidle fagligt stof med udgangspunkt i iBogen
• eleverne, der skal lære af iBogen.

I projektet undersøges, hvordan undervisere underviser med udgangspunkt i iBogen. Hvorledes tilrettelægger undervisere læsningen og brugen af iBogen, og hvilke overvejelser ligger bag disse valg?

Og hvorledes læser og bruger eleverne læser iBogen. Hvordan og hvad bruger eleverne iBogens tekster, digitale genrer og interaktive elementer til? Hvilke læsestrategier bruger eleverne, når de læser en iBog?
Overordnet er spørgsmålet: Hvad sker der med læsning og læring, når man udskifter den traditionelle papirbog med en iBog, og hvordan kan man så definere læsning sammenlignet med læsning i traditionel forstand?

Resultater
Målet med projektet er på baggrund af de indsamlede data og kendskabet til faglig læsnings metoder at give input til brugen af iBogen som læremiddel. Produktet er en rapport. På baggrund af denne vil udarbejdes en konkret vejledning, som undervisere kan bruge, når de skal undervise med udgangspunkt i en iBog, idet vejledningen peger på strategier, der kan styrke elevernes læring gennem læsning og brug af ibogen.

Hvem
Århus Købmandsskole

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s