Videndeling med Web 2.0

Teknisk Skole Silkeborg vil undersøge og afprøve mulighederne for at bruge sociale medier som et forum, hvor elever i praktikperioderne kan videndele og dygtiggøre sig i forhold til både den praktiske og den mere teoretiske del af uddannelsen

Sociale medier til videndeling
Fokus i projektet ” Brug af sociale medier til etablering af sociale/faglige foraer for elever i erhvervsuddannelserne” er at give elever i erhvervsuddannelserne en større tilknytning til skolen under praktikopholdet, og eleverne mulighed for faglig sparring med hinanden og/eller en lærer i forhold til konkrete problemløsningsopgaver i virksomheden.
Etablering af faglige foraer ses også som en mulighed for, at eleverne kan arbejde med deres teoretiske kompetencer (fagteori) under praktikophold og derved få et mere sammenhængende uddannelsesforløb.

Hvordan
• Det skal afdækkes, hvilke medier der er velegnede til etablering af fagligt fora. Det sker blandt andet ved at nedsætte små forsøgsgrupper (lærere og elever), der kommer med forslag og laver tests i forhold til behov

• Der skal laves et pædagogisk ”servicetjek” og justering af skoleperioder i forhold til brug af sociale medier til faglig kommunikation. Det sker både i forbindelse med undervisningen på skolen og i forhold til forberedelse af eleven til faglig kommunikation i den efterfølgende praktikperiode.

Resultater
Skolen forventer:
• Faglig kommunikation på de sociale platforme
• Løbende kommunikation mellem elever og lærer
• At elever, lærere og virksomheder oplever, at der er en kontinuerlig læreproces, der ikke er opdelt i en skoledel og en virksomhedsdel.

Hvem
Teknisk Skole Silkeborg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s